Супервайзорът на турнира по тенис Загорка Къп от сериите Чалънджър на АТП с награден фонд 85 хиляди евро Карл Болдуин отмени планираните за днес срещи от първия кръг от основната схема на двойки заради дъжда.

Състезанието се провежда на ТК Левски в Борисовата градина в София. Срещите от надпревара бяха прекъснати преди около два часа, когато над София се изсипа проливен дъжд.

Това принуди Болдуин да вземе решението да отмени петте мача на двойки, сред които и двубоя на българите Васил Младенов и Ивайло Трайков срещу Франк Мозер (Германия) и Лукаш Росол (Чехия).

Организаторите се надяват в най-скоро време кортовете да изсъхнат, след като дъждът вече спря, за да могат да продължат с програмата на сингъл, от която завършиха само два мача.

На корт едно срещата си трябва да довършат Доминик Хърбати (Словакия) и Константинос Економидис (Гърция), след което е последния мач поединично между българина Тихомир Грозданов и германеца Александър Флок. Хърбати водеше с 6:3, 1:0 при прекъсването на срещата. На корт 2 пък трябва да завърши двубоя между Александър Сидоренко (Франция) и Даниел Брандс (Германия).