В късния следобед вчера завършиха финалите и при смесените двойки в турнира по плажен тенис от веригата „DEVIN”. В последния мач за четвъртото издание на веригата един срещу друг играха Теодора Статева и Борислав Бончев срещу Катерина Генова и Станислав Табов. С победата с 2-1 сета и след изключително оспорвана игра, купата взеха Статева и Бончев, който стана победител и при мъжките двойки. Националните състезатели Генова и Табов се окичиха с медалите за второ място.

Днес, 3 август, на плажа „Venid” в курорта „Свети Влас” започнат квалификациите за Европейското първенство по плажен тенис, което ще се проведе в началото на септември в Сан Марино. 12 мъжки и 5 женски двойки ще се борят за двете мъжки и двете женски квоти, които ще им осигурят участие на престижното състезание в Италия.

Финалът на тази доста натоварена седмица за плажния тенис ще бъде поставен в неделя (5 август), когато в Слънчев бряг за призовите места на петото издание на „DEVIN плажен тенис” ще се борят най-добрите ни национални състезатели. Заради разгара на сезона, в турнира се очаква да се включат много любители на атрактивната игра. Към тях ще се присъединят и националните ни състезатели, които ще спорят за място в представителния отбор на България за Европейското първенство в Сан Марино. Турнирът в Слънчев бряг ще се играе на плажа пред „Брилянтин”. Заявки за участие ще се приемат до 10 ч. на 5 август (неделя). БФТ и „Девин” АД канят всички желаещи да се включат в атрактивната игра.

“Девин” АД е партньор на Българска федерация по тенис за четвърта поредна година. Бутилиращата компания насърчава развитието на спортовете на открито и активния начин на живот. През юни и юли в 8 от най-големите градове в България се проведе инициативата „Бъди в DEVIN форма”, чиято основна цел бе насърчаване на младите хора да са активни. През горещите летни месеци, за втора поредна година, „Девин” АД и БФТ организират веригата турнири по плажен тенис „DEVIN Beach”. Състезанията ще се проведат в пет от най-големите градове на България.