Българските състезатели играха силно във втория ден на европейското първенство по плажен тенис, домаки на което е ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол. 

Най-напред в схемата достигнаха Емил Аргиров и Димитър Симеонов. На четвъртфиналите те се изправиха срещу силната двойка на Русия Панин/Сиров и въпреки че показаха най-доброто, на което са способни, отпаднаха от надпреварата. След това Димитър в тандем със сестра си Катина Симеонова се наредиха в топ 16 на смесените двойки. На 1/8-финалите те бяха спрени от топ тенисистите на Испания Миранда/Родригес.

За сметка на това нашите представители в Consolation турнира записаха два успеха над португалски съперници. Борислав Бончев и Виден Нацев надделяха над Ферейра и Полония в мач, изпълнен с обрати, който продължи три сета. В решителния тайбрек обаче втората двойка на България надделя с 10:8. Петя Янева и Весела Петкова също изиграха силен мач и елиминираха в два сета Андраде и Сантос. Тези две победи носят точки за финалното отборно класиране по нации, а на кое място ще се нареди страната ни, ще разберем в неделния ден. България е представена и от общо три отбора в състезанието до 18 г.

Състезанията преминават при отлична организация и голям интерес,като на специално изградената трибуна около игрищата не останаха празни места днес. Първенството приключва утре (11 септември), като програмата стартира в 10:00 часа с финалните срещи при мъжете и жените. След това ще се изиграят и заключителните мачове при смесените двойки. Входът на плаж "Златна рибка" отново е свободен.