Двама национали на България за купа "Дейвис" Тихомир Грозданов и Илия Кушев ще участват в 11-ото издание на турнира по тенис "Амбинор Къп" с награден фонд 2500 лева.
Със срещите от надпреварата на червените кортове на ТК "Левски" в София по традиция се открива сезона на открито, като заявки за участие са подали рекордните 68 тенисисти от 26 клуба от страната. 

Квалификациите стартират на 6 април, а срещите от основната схема започват ден по-късно. Финалът е на 11 април (събота) от 10.00 часа. Държавният шампион в зала от тази зима Грозданов, който пропусна турнира през миналата година заради травма, е поставен под номер 1. Той е достигал общо седем пъти до финала на състезанието, като печели трите си титли в поредни години от 2011-а до 2013-а. 

Кушев пък защитава трофея си от миналия сезон. Той има общо две титли от състезанието, след като победи и в първото издание през 2005 година. 

Номер 2 в схемата ще бъде вицешампионът от националното първенство в зала за 2014 година Пламен Милушев, а трети поставен е финалистът в "Амбинор Къп" от 2012 година Петър Трендафилов. 

С "уайлд кард" в основната схема пък ще се включи бившият национал и шампион на България на открито през 2009 година Цветан Михов. Победителят ще заработи 1000 лева, а финалистът ще получи 500 лева. 

През този сезон организаторите от ТК "Левски" и "Екофарм" ще организират за първи път и турнир за юноши и девойки до 16 години . Надпреварата от 21 до 25 април ще бъде с гостоприемство (поемат се разходите за хотел и храна на участниците), като се очаква в състезанието да се включат 50-60 момчета и около 50 момичета от цялата страна. /БТА