Цяла дузина тенисистки, които участват на Откритото първенство на Съединените щати са подали заявка да играят на турнира Алианц Къп в София, който е с награден фонд 100 000 долара. 18-ото издание на най-силното дамско състезание у нас започва на 15 септември на кортовете на ТК Левски.

Водач в схемата ще бъде италианката Татяна Гарбин, която е достигала до №22 в световната ранглиста. 32-годишната ветеранка излиза днес в Ню Йорк срещу Петра Квитова в мач от втория кръг на US Open.

Други интересни имена са на Тимеа Бачински (Швейяцария) и Кристина Бароа (Германия), която тази вечер се изправя срещу Динара Сафина. Има голям шанс да дойде в България и бившата №4 в света Йелена Докич. Подала е заявка и изгряващата звезда Александра Дюлгеру, която спечели първия си турнир от WTA в Полша тази пролет. Интересно ще бъде да бъде видяна и бившата номер едно при девойките и шампионка в тази категория от Australian Open холандката Аранча Рус.

Цветана Пиронкова ще бъде сред поставените тенисистки, а европейската шампионка до 14 години Виктория Томова ще бъде с „уайлд кард” за основната схема, разкри директорът на турнира Димитър Войнов пред медиите. Играещата за Казахстан Сесил Каратанчева също ще участва, а за квалификациите стигат точките на Елица Костова. Организаторите ще обявят другата седмица, на кого ще дадат останалите три покани за основната схема и шест за квалификациите.

Първата среща на Пиронкова ще бъде на 15 септември от 13 часа и ще бъде предавана пряко от БНТ.

„Благодаря на ТК Левски и Алианц България за доверието да ми дадат „уайлд кард” за основна схема. Много съм горда от това и ще дам максимума от себе си”, заяви Томова, която бе на пресконференцията заедно със своя треньор Михаил Кънев.

Входът на ТК Левски за квалификациите, които започват на 12 септември, ще бъде 4 лева, а за същинското състезание – 5. Шампионката от София ще получи 140 точки за световната ранглиста и 14 880 долара от наградния фонд.