Капитанът на българския отбор за ФЕД Къп Дора Рангелова коментира за Гонг представянето на най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова. Пиронкова направи фурор на турнира в Москва и ще се върне в Топ 100 на света.

„Това е един изключителен успех за нея, след няколко месеца слабо представяне. На този турнир тя показа изключителна класа, направи страхотно завръщане в първите 100. Това ще и даде и шанс да влезе направо в основната схема на Australian Open.

Не трябва да забравяме, че днес й бе петият мач, тъй като тя игра квалификации. Можем да сме само радостни и горди от нея,” каза Рангелова.

„Имам идея за разширен състав, Дия Евтимова също имаше голям успех миналата седмица в Мадрид, изигра осем мача подред. Това също ме радва много, защото и тя показва напредък в последните месеци. Виктория Томова е нашата изключителна млада надежда, за в бъдеще се надявам да разчитаме на нея. За четвъртия човек още не сме решили, има достатъчно време,” коментира тя за състава, който ще определи за ФЕД Къп.

„Жребият ще бъде изтеглен в средата на януари, ще бъде ясно предварително с кой ще играем, в коя група, и ще се готвим усилено и ще се опитаме да останем в тази група І. Това е нашата най-реална цел. Няколко години вече играят в тази група състезателки от най-високо ниво, затова това е нашата цел,” определи целите Рангелова. „Може би ще се готвим в зала София, тъй като момичетата имат доста професионални турнири. Може би ще имаме и мини-лагер на базата на „Локомотив” и преди това.”

„Имам страхотни впечатления от Виктория Томова, тя стана европейска шампионка до 14 години по един безапелационен начин. Подписа договор с една от най-големите световни агенции и това също говори само по себе си, а е и предпоставка за бъдещето й. Сигурна съм, че обществеността скоро ще бъде сериозно заинтересувана от нея,” сподели капитанът на националките за младите таланти в тениса ни.

„За мен е изключително интересно, че се връщат големите имена. Знам колко е трудно, изисква огромна воля и амбиция. Убедена съм, че тенисът ще спечели от това. И със завръщането на Енен на Australian Open ще стане много по-интересно. Ким Клийстерс доказа, че всичко е възможно, по време на US Open,” завърши Рангелова по въпроса за завръщането на най-добрите тенисистки в света отново към спорта, след като се бяха отказали за известен период.