Капитанът на България за Фед Къп Дора Рангелова коментира историческия успех на Цвети Пиронкова, която спечели турнира в Сидни и вече смело гледа към Откритото първенство на Австралия. Рангелова заяви в предаването на ТВ7 „Преди банята“, че не е изненадана от успеха на пловдивчанката, защото познава човешките й качества. Капитанът на тима ни допълни още, че Цвети се е върнала на мястото си.

„Много се радвам за това, че Цвети се върна на мястото си след слабия минал сезон. За мен това не е изненада, защото познавам силата на духа на Цвети“, започна Рангелова.

„Предполагам, че миналият сезон е имало психологическа бариера, но това, което аз видях е стабилната й игра. И днес, въпреки напрежението, показа невероятна стабилност. Тя е великолепен спортист. Нейната воля и сила на духа са забележителни“, продължи Рангелова.

„Много е трудно да се постига постоянство, това е съвършенството в спорта. Надявам се Цвети да покаже това постоянство тази година. Определено тя е доста по-стабилна физически, тя сама каза, че е наблегнала много на това. Освен това Цвети играе с контузия. Можете да си представите колко воля се изисква за това. Тя се готви тук при лоши условия, при минус 10 градуса, и никога не се е оплакала. Разбирате за какъв човек става дума“, допълни Рангелова.

„Искрено желая успех на Цвети на Откритото първенство в Австралия. Надявам се да стигне поне до третия кръг. Пожелавам й бързо да се възстанови. Знам нейните възможности“, завърши Дора Рангелова.