Капитанът на България за ФЕД Къп Дора Рангелова коментира представянето на Цветана Пиронкова и Григо Димитров на Хопман Къп, където вчера българската двойка записа историческа победа срещу Дания.

„Изключително доволна съм от играта на Цвети Пиронкова. Има невероятен прогрес. Вчера тя показа, че не случайно е в елита на световния тенис. Игра много добре и много малко не и достигна. Изключителна победа и изключителен резултат за българския тенис. Надявам се утре срещу САЩ да покажат още по-добра игра“, коментира Рангелова.

„Такива победи и такова представяне е изключителна гордост, защото се нареждаме до първите нации в тениса. Ще очакваме още много изненади от Цвети и Гришо. Всички са изключително доволни и радостни. Такива успехи виждаме все по-рядко в българския спорт. За мен не е изненада каквото прави Цвети Пиронкова. Наблюдавам доста по-добър форхенд. Има невероятен прогрес в играта й. Нейните резултати на Уимбълдън бяха едва ли не случайност, но тя показва, че това не е така“, сподели още тя.

„За мен беше удоволствие да наблюдавам Цвети и Гришо, защото те се забавляваха на корта и мисля, че това им донесе успех. Нямаше напрежение в играта им и се получи много добър синхрон“, допълни Дора Рангелова.