„Цветана показа, че имената не я плашат, сподели пред Гонг генералният секретар на българската федерация по тенис Георги Дончев за страхотното представяне на най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова на турнира в Сидни. Пиронкова ще играе за първата си титла от WTA турнир срещу Анджелик Кербер.

„Такива резултати са много хубави в началото на годината. С тези седем победи, Цвети прави изключително силна серия и дано утре да я завърши със силен финал. Всеки българин може да е доволен от тази приятни мигове”, каза Дончев за серията от седем поредни победи на първата ни ракета при дамите.

„Наистина в началото на сезона трудно може да се коментира кой каква подготовка е провел. Явно е, че Цвети е успяла да влезе в една наистина чудесна форма. Тя показа, че имената не я плашат. Надяваме се да не се трупа умора и Цвети да покаже на какво е способна срещу Кербер. Дано да продължи така през целия сезон. Предстоят още много важни срещи”, коментира Георги Дончев и добави:

„При нея се забелязва, че има места, на които традиционно играе добре. Явно Австралия е един щастлив континент за Цветана и дано продължи така. Очакваме успешна година на всички тенисисти.”