Първите “забивки” на тенис турнира за известни личности ASICS МАСТЪРС станаха факт още преди да е изпълнен началния сервис. Атаката на мрежата идва от най-високо ниво. 

206-сантиметровата звезда на волейбола Димо Тонев се закани да води здрави битки на корта и да играе “до кръв”. Бившият блокировач номер едно в света е в ударен тандем с друг гигант – баскетболния ас Сашо Везенков (200 см). 
Двойката с най-висок ръст ще покрива полето като многоръкия бог Шива и афишира амбиции да даде мощен отпор на безспорните фаворити Бойко Борисов-Любо Пенев.

"Още като състезател играех тенис, но отдавна не бях хващал ракетата. Онзи ден се пробвах и да ви кажа, игрите с топка са като карането на колело – никога не се забравят. Със Сашо Везенков не сме били в тандем досега, но ще се разберем с две думи. Ако се срещнем с Бойко Борисов и Любо Пенев, ще окажем сериозна съпротива. Няма да се знае кой ще е победител", довери Тонев.

Везенков е по-дипломатичен в разиграването на топката. 

"Очаквам да видя на турнира стари приятели и тенис на много високо ниво, а моето е средноаматьорско. Играя всеки ден на кортовете в Правец. Очаквам от Димо Тонев да спасява положението, защото познава по-добре съперниците", коментира той.

Към участниците в турнира се включва стар познайник. Бащата на валутния борд у нас бивш шеф на федерацията по тенис Красимир Ангарски ще “фиксира” курса на топката в дует с дипломата от кариерата Иван Димитров.