Димитър Кутровски дебютира с победа при първото си участие в основна схема на ATP турнир. Той стигна до втора победа за деня след успех над Денис Лайола (САЩ, №719) - 6:7(7), 6:3, 7:6(3). По-рано днес той спечели и последния си мач от квалификациите, информира сайтът tennis24.bg Във втори кръг на турнира Кутровски ще има изключително сериозно препятствие - втората ракета на Франция Гаел Монфис (№13).

С четирите си победи на ATP 250 турнира в Сан Хосе, Димитър Кутровски регистрира най-доброто си постижение в кариерата. Това ще се отрази и на ранглистата, където той най-вероятно ще влезе в топ 400 със спечелените 32 точки до момента.

Кутровски започна нервно толкова важния за него мач срещу Лайола, който е доста по-назад от него в ранглистата. Въпреки това Кутровски имаше шанс да сервира за първия сет при 6:5. Той демонстрира в целия първи сет проблеми със сервиса и не успя да затвори в своя полза. В тайбрека Дими спаси два сетбола, но при третия Лайола се наложи с 9:7 точки.

Българинът бе видимо по-стабилният състезател в разиграванията, движението му по корта бе доста по-качествено и от него се искаше единствено да изчисти някои леки грешки. Той направи тъкмо това във втория сет, който без проблеми спечели с 6:3, благодарение на един пробив.

В решителния трети сет Дими отново пое контрола от самото начало, но и този път допусна срив, когато трябваше да сервира за мача. Вместо да затвори с 6:4, той допусна изравняване - 5:5. В логичния тайбрек Дими поведе с 4:2 и въпреки че съдиите видяха точно в този момент "фут фолт" при негов сервис, той успя да се поздрави с победа - 7:3 точки.