Двама от най-опитните аматьори в България - Димитър Каленов и Стефка Бончева спечелиха купите в първото издание на Ува Нестум Оупън на семейната тенис и СПА верига Уикенд Тур. 

При отлични условия играчи и приятели прекараха три незабравими дни в петзвездния комплекс до Гоце Делчев. Надпреварата започна в събота, като мъжете бяха разделени в 5 групи по 4 играчи, а жените - в две по 5. Въпреки проливния дъжд в събота след обяд бяха изиграни всички мачове от програмата, като последната среща започна в 21 часа. Както се очакваше, фаворитите за титлата Найден Жеков, Цветомир Ценков и Димитър Каленов излязоха от групите. След много оспорвани срещи до финала стигнаха Найден Жеков и Димитър Каленов и представиха на публиката истинско зрелище. Найден започна ударно с 3:0 и когато всички очакваха лесна победа, Каленов се адаптира към влажния терен и обърна резултата до 3:5. Найден взе следващия сервис гейм, но същото направи и Каленов. Така след 6:4, много напрежение и отлични разигравания победител стана Димитър Каленов.

При жените с пълен актив от групите излязоха сестри Бончеви. Стефка и този път не бе спряна и победи Петя с 6:4. Отлично се представи и Ива Дарданова, която записа първи полуфинал, след като роди преди по-малко от 2 месеца. 

Всички финалисти получиха ваучери от магазини Спорт Бокс на обща стойност 500 лв., а големите награди за шампионите - почивка в Ува Нестум - бяха връчени от собственика на комплекса Иван Биларев. Той заяви готовност турнирът да стане традиционен и получи специален плакет за добрата организация. Мениджърът на Уикенд Тур Ивайло Цанков връчи на Цвети Стаменкова и Теодор Атанасов бутилка вино за най-усмихната двойка, а като най-позитивен участник с ваучер за СПА процедури в комплекса беше отличен Петър Бозуков.

Както обикновено, близките и приятелите на тенисистите не скучаха по време на турнира. Домакините предоставиха перфектни условия за почивка, като голяма част от участниците се настаниха в комплекса още в петък, а някои предпочетоха да удължат 5-звездната тенис почивка и пристигнаха в четвъртък. След това уплътниха времето си със СПА процедури, винени турове в избата на Ува Нестум и разходки в долината на река Места. Организаторите от Уикенд Тур също се погрижиха за изненади на участниците като подготвиха специална торта за децата по случай 1 юни.

Следващата дестинация на Уикенд Тур е комплекс Green Life Beach в Каваци, където от 25 юни до 1 юли ще се проведе дългата тенис ваканция Green Life Tennis Holiday. Повече информация за веригата и за предстоящите турнири можете да намерите на сайта на Weekend Tour.