Българската тенисистка Дия Евтимова отпадна във втория кръг на турнира на червена настилка по тенис за жени във френския град Страсбург с награден фонд 220 000 долара.

Българката загуби от бившата номер 1 и трикратна шампионка на турнири от Големия шлем Мария Шарапова (Русия) с 3:6, 0:6 за 62 минути.

Рускинята направи само пробив в първия сет - за 2:0 и до края спечели с 6:3 за 31 минути. Във втората част Шарапова стартира с два пробива, поведе с 4:0 и до края нямаше проблеми.

Това бе едва втори мач кариерата на Евтимова в основна схема на турнир от УТА, а вчера тя победи в първия кръг Татяна Малек (Германия) с 6:4, 7:5.

Така Диа Евтимова спечели 2950 долара от наградния фонд и 46 точки за световната ранглистата, които ще я изкачат до 230-та позиция, което е с десет места по-напред от най-доброто й класиране в кариерата.

Две от поставените напуснаха турнира. Номер 8 Елена Балтача (Великобритания) водеше с 2:1, но се отказа поради контузия срещу Анастасия Родионова (Австралия), а номер 6 Зибиле Бамер (Австрия) загуби с 1:6, 6:7 (6) от Юлия Гьоргес (Германия).