Българската тенисистка Дия Евтимова постигна най-големия успех в кариерата си, след като се класира за втори кръг на турнира на червена настилка по тенис за жени във френския град Страсбург с награден фонд 220 000 долара.

След като записа три победи в квалификациите днес в първия кръг тя се наложи над 87-та в света Татяна Малек (Германия) с 6:4, 7:5 за 1:38 часа игра. Това бе първа победа в кариерата на Евтимова в мач от основна схема на турнир от УТА

В първия сет при 4:4 Евтимова за трети път спечели подаването на противничката си, а след това при сетбол реализира още първата си възможност и след малко повече от половин час игра поведе с 6:4.

Във втория сет ключов момент бе когато при 5:5 23-годишната българка отново проби подаването на противничката си. При 6:5 Евтимова поведе с 40:0, пропусна три поредни мачбола, но при четвъртия не сгреши и стигна до успеха.

Така Диа Евтимова спечели 2950 долара от наградния фонд и 46 точки за световната ранглистата, които ще я изкачат до 230-та позиция, което е с десет места по-напред от най-доброто й класиране в кариерата.

Следващата й съперничка ще бъде бившата номер 1 и трикратна шампионка на турнири от Големия шлем Мария Шарапова (Русия).