Диа Евтимова е новата шампионка на международния турнир по тенис за жени “Интерхотел Сандански Къп” с награден фонд 10 000 долара. В днешния изцяло български финал Евтимова победи Таня Германлиева с убедителното 6-3 6-0 за малко повече от час. Поставената под №1 в схемата спечели турнира без загубен сет и получи традиционния за турнирите в Сандански златен медал.

Срещата започна с размяна на пробиви в първите три гейма, след които Германлиева водеше с 2-1. След това обаче тя успя да спечели само още гейм, при 2-4 в първия сет, и не оказа никаква съпротива до края на мача. След загубения първи сет и допуснат пробив още в първия гейм на втория сет, Германлиева на практика спря да играе и спечели само две точки в последните пет гейма. Тя завърши с 13 двойни грешки и 40% точен първи сервис.

Диа Евтимова спечели в Сандански трета титла от международен турнир за жени и първа след 2006 г. от общо 12 класирания за финала. За успеха си тя взе 1568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста. Шампионката Диа Евтимова и финалистката Таня Германлиева бяха наградени от техническия директор на БФТ Николай Пръвчев и от мениджъра на “Интерхотел Сандански” Диана Донкова, която им връчи съответно медал от 14-каратово злато и сребърен медал, превърнали се в традиция за турнирите в Сандански.

Второто издание на “Интерхотел Сандански Къп” за жени премина при отлична организация благодарение на продължаващото взаимодействие между домакините от Интерхотел Сандански и БФТ. Това бе четвъртото голямо състезание на новия модерен комплекс с изкуствените червени кортове в града след първото издание на турнира, първия турнир за мъже с награден фонд също 10 000 долара, който се проведе през месец май и кръга от европейското отборно първенство за девойки до 18 г. през месец юли.