Наближаващият уикенд ще предложи незабравими емоции и възможности за спорт на почиващите в курортен комплекс „Свети Влас”. На 28 и 29 юли (събота и неделя) комплекс „Арена” ще бъде домакин на третия турнир от верига по плажен тенис „DEVIN”. Организаторите – Българска федерация по тенис и „Девин” АД – очакват в състезанията по плажен тенис да се включат повече от 100 души.

За участие в третото за тази година състезание са записани не само национални състезатели, но и журналисти и бизнесмени. Интересът на почиващите в к.к. „Св. Влас” към атрактивната игра пролича още миналата година, когато в „DEVIN плажен тенис” се включиха и двойки от Румъния и Русия. Големият победител на 2011 г. бе кметът на Банкя – Рангел Марков, който извоюва титли от мъжкия финал и от играта на смесени двойки.

Състезанието в к.к. „Св. Влас” се провежда само седмица след като в София беше открита първата арена за плажни спортове. Комплексът има четири корта и е отворен не само за игра на плажен тенис, но и за плажен волейбол и футбол. До края на месеца на терените в ТК „Глория Палас” в Горна Баня ще има и осветление, което ще позволи игра в по-късните и прохладни часове на денонощието.

„DEVIN плажен тенис”, който ще се проведе в Св. Влас, е отворен за участие на всички желаещи. Крайният срок за подаване на писмените заявки е до 26 юли (17 ч.). Заявките трябва да се изпратят на имейл – gdonchev@bgtennis.bg. Желаещите да се включат на място, ще имат тази възможност в събота (28 юли) до 10 ч. Организаторите осигурят екипировка и медицинско обслужване. Най-добрите състезатели при мъжете, жените и смесените двойки ще получат купи, медали и специално подготвени от организаторите предметни награди.