Четвърто поред издание на тенис турнира „DEVIN MASTERS” ще се проведе от 17 до 19 октомври с подкрепата на „Девин“ АД и любезното съдействие на Българската федерация по тенис. Спортното събитие ще се състои на кортовете на Българския национален тенис център в София.

В турнира, подкрепен от “Девин” АД, ще участват осемте състезатели с най-високо класиране в ранглистите при юношите и девойките във възрастовите групи до 12, до 14, до 16 и до 18 години.

За четвърта поредна година лидерът в производството на минерална вода DEVIN е генерален спонсор на „Българската федерация по тенис“ и отговорно се ангажира с развитието на този спорт в България. Подкрепата на „Девин” АД за тениса и спортовете на открито е част от дългосрочната стратегия на компанията за насърчаване на активния и балансиран начин на живот на младите в България.

Турнирът “DEVIN MASTERS” ще бъде открит в 9 часа в четвъртък с издигане на националния флаг и химна на Република България.

В "DEVIN MASTERS" ще играе победителката в международния турнир за жени в “Албена” Вивиан Златанова, която ще участва при 18-годишните. При 12-годишните водачи са победителят в редица международни турнири и шампион от "DEVIN MASTERS" през 2012 година Адриан Андреев и Розалина Юсева. До 14 години лидери са Калоян Димитров и Гергана Топалова, които също взеха титли от международни турнири този сезон. Мартин Димитров и Полина Радева са начело в класацията до 16 години, а Алекс Мартински и Габриела Михайлова водят в ранглистите при 18-годишните.

Победителите в осемте категории ще бъдат наградени от “Девин” АД с подпомагане на участие в международен турнир през 2014 г.