Абсолютният дебютант Юлиан Димитров спечели надпреварата при начинаещите в Третия вечерен турнир на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис. Мачовете се играха в Tech Sport в Sofia Tech Park, а Юлиан показа завидна физическа форма и здрава психика.

На финала той се наложи с 2:0 сета над Андрей Андреев (4:1, 4:1 в отделните сетове) и си тръгна със златния медал след едва седем мача в ИТЛ.

Срещата за титлата в Tech Sport започна на висока скорост, а Андрей взе първия гейм за 1:0. След това обаче Димитров бързо намери противодействие на тактиката му сервис-мрежа и го разминаваше с лекота. Така след четири поредни гейма той взе първия сет с 4:1.

Във втория сет Юлиан поведе с 2:0 гейма, след което съперникът му върна пробива за 2:1. От този момент Юлиан Димитров показа пълна концентрация и спечели следващите два гейма, а с тях и срещата.

"Много съм доволен от победата", каза той след края на мача. 

"Финалът не беше труден, но в турнира имах доста тежки срещи, например на полуфинала срещу Алекс Пенев. Там и двамата хвърлихме много усилия, но аз успях да спечеля. Научих за Интерактив тенис от Гугъл – написах "любителски турнири" и това беше първото, което излезе. Оказа се добро попадение. Организацията е перфектна, кортовете също бяха много добри. Регламентът също е интересен – времето ни притиска и трябва постоянно да си концентриран, защото няма кога да наваксваш. И тъй като никой не иска да решава мача в последен тайбрек-сет, си постоянно под напрежение. В турнира най-много ми помогнаха форхендът и доброто придвижване. Със сигурност ще участвам и в следващите състезания на ИТЛ", коментира още Юлиан Димитров.

Интерактив тенис продължава програмата си с надпреварите при средно напредналите и напредналите в Третия вечерен турнир. В тенис клуб 360 вече играят мачовете си начинаещите от Четвъртия вечерен турнир. Желаещите да се включат в състезанията на ИТЛ могат да заявят участие в предстоящите турнири – за средно напреднали и напреднали в Четвъртия вечерен турнир.

Повече подробности можете да научите на сайта на лигата.