Дарик радио спечели СИБАНК Държавно първенство по тенис за журналисти! Тандемът Христо Христов и Иво Желев от Дарик триумфира с титлата на двойки. Във финала нашите колеги победиха Сашо Караманолев и Сашо Йовков. Христо и Иво два дни играха на кортовете на ”ДЕМА” в столичния квартал Младост 1А и накрая спечелиха шампионската купа. А триумфът освен купата и признанието им донесе и още по-голямо предизвикателство: да представят страната ни на Световното първенство през месец септември.

На сингъл пък Христо Христов от Дарик остана на крачка от купата, след като на финала при мъжете в групата 35+ загуби от Милен Германов от „Новспорт”.

В шампионата през уикенда сили премериха 50 състезатели от 30 медии. При дамите първа се нареди Росица Стойкова от „7 дни спорт”. Асен Григоров (БНТ) е №1 в групата 45+, а в 55+ пръв стана Борислав Костурков (ДСК). Легендарният коментатор от „Евроспорт” Тодор Попов спечели титлата при 65+.

Призьорите получиха купите и медалите си от главния изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов. Той пък бе награден с плакет от ТК „Журналист” за приноса си в журналистическия тенис. Призът му бе връчен от Георги Дончев - председател на ТК „Журналист”. Победителите в отделните дисциплини ще представят страната ни на Световното първенство през есента.