Данка Ковинич от Черна гора спечели второто издание на силния международен турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич, съобщават от пресслужбата на надпреварата. На финала поставената под №6 в основната схема надделя над 19-годишната Изабелла Шиникова с 6-4, 6-3. Двете финалистки бяха наградени с красиви кристални купи от кмета на Добрич Детелина Николова и от председателя на ТК Изида Младен Матеев.

Победителката в турнира получи 1568 долара от общия награден фонд от турнира, който е 10 хиляди долара, както и 12 точки за световната ранглиста. Финалистката Изабелла Шиникова си тръгва с 980 долара и 8 точки.

„Искам да бъда като сръбската тенисистка Йелена Янкович”, заяви пред журналисти в Добрич победителката. "В дамския тенис се целя в ТОП 10, а защо не и да бъда №1. Радвам се, че спечелих в Добрич. Турнирът беше прекрасен и мина при отлична организация", заяви шампионката.

"Много се радвам от това, което направих на кортовете в Добрич. Това ми е първият финал при жените и се надявам за напред да имам само големи успехи. Благодаря на Добрич за топлото гостоприемство и на домакините за перфектната организация. След Добрич ми предстои участие в Анталия, който е другата седмица", каза финалистката Изабелла Шиникова.