Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков (Цъфа) е особено радостен от представянето на родния талант Григор Димитров на Уимбълдън и очаква влизане в Топ 8 на Олимпиадата от Цветана Пиронкова.

„Григор с това постижение записа името си в историята на Уимбълдън, независимо какво стане на финала. Гришо има шанс с финландския си партньор, с които ще спори на финала на сингъл, да спечели и титлата на двойки! Имам чувството, че ще спечели Уимбълдън! Каквото и да стане, вече името му ще бъде изписано на таблото в Лондон! Всички финалисти при жените, мъжете, юношите и девойките са там на таблото и стотици хиляди хора ги виждат!” сподели пред Гонг босът на родния тенис Стефан Цветков.

Ето още от коментара му за играта на 17-годишния хасковлия на тревните кортове в Лондон: „Горди сме с него, а той пък ни помага като федерация да добием още повече популярност. Григор е лицето на родния мъжки тенис в момента и голямата ни надежда за световен пробив при мъжете. Още по-радващото е, че продължава да показва една изключителна игра и поведение на корта, с което печели още повече привърженици. Той се чувства по-комфортно на твърди настилки, но сега бие най-добрите млади тенисисти на трева. Оттук нататък ще има още по-големи постижение и то вече при мъжете”.

Относно Цветана Пиронкова и нейното участие на Летните олимпийски игри в Пекин, Цветков прогнозира: „Цвети ще бъде изключително мотивирана, има качества, сили и няма да се изненадам, ако влезе в Топ 8! Особено при приличен жребии, дано изтегли добри съпернички в началото. Показала е, че е боец и може да направи нещо голямо там. Тя е професионалистка и преди Игрите програмата й е пълна с турнири. Все пак Олимпиадата е една от многото надпревари. Пътува на 5 август за Пекин. Не съм притеснен от допинга. Тестват Пиронкова на всеки голям турнир. Тя е професионалистка”.