Първият българин триумфирал на Уимбълдън Григор Димитров получи шампионско посрещане на аерогара София. Председателят на ДАМС Весела Лечева изненада юношата с букет във формата на тенис ракета, аплодисменти от масираното журналистическо присъствие, поздравления от ръководството на БФТенис в лицето на Стефан Цветков, от клуба му Черно море Елит Варна чрез Огнян Илиев, поздравителни адреси от президента Георги Първанов, от премиера Сергей Станишев и не на последно място. 17-годишният Гришо остави и отпечатък от ръцете си за Алеята на славата.

С над час закъснение хасковлията кацна на летище София заедно с родителите си. От Лондон той донесе най-големия трофей - сребърната купа, на която е гравирано неговото име.

След като взе в ръцете си „цветната” ракета, Григор каза: „И този момент дойде. Благодаря на баща ми Митко и майка ми Мария. Това не е толкова голям успех, юношите са нищо. Когато спечеля турнир от такъв тип при мъжете, тогава ще се радвам истински. Не успях да се израдвам защото виждах, че последната топка е вътре, а тя излезе в аут и ме изненада. Не очаквах такава обстановка. Нямах добра настройка за Уимбълдън, не бях във форма, но с всеки изминал мач навлизах във форма и намирах себе си. Най-сериозна ми бе четвъртфиналната среща. Сега искам почивка. На официалната шампионска вечеря бе невероятно, аз сред другите първенци Рафаел Надал, Винъс Уилямс и всички официални гости, над 200 човека. Рамото още ме боли, контузията не е от полуфинала, а още от началото на турнира. За последните два мача ми помогна един магнитно-силиконов китайски гердан” каза Григор Димитров.

На въпрос на Гонг какво за него е тази купа, вдигната от сина му, бащата Димитър Господинов сподели: „Щастието, което той изпитва!”