Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Даниела Хантухова в двубой от първи кръг на силния турнир в Маями с награден фонд ,185,625.

В кариерата си словачката е достигала до №5 в света, но в момента определено е много далеч от най-добрата си форма и към днешна дата заема №69 в световната ранглиста, записвайки ранни отпадания през този сезон от тенисистки като Морита, Чан, Цуренко и Братчикова. Слабата ѝ форма доведе дотам, че да играе квалификации на турнира в Дубай, а  от началото на годината има 7 победи и 7 загуби.

Това ще е втори мач между Пиронкова и Хантухова, а в първата им среща, играла се през 2011 г., с успеха се поздрави словачката след победа с 6-4 6-2 на клея на турнира в Рим, пише tenniskafe.com.

Двубоите от основната схема при дамите ще се играят във вторник и сряда, а към този момент все още не се знае в кой ден и от колко часа ще е мачът на Цвети. През миналия сезон пловдивчанката стигна до втори кръг и има да защитава 50 точки от миналогодишното си участие. Цветана прави своя дебют в Маями през 2006 г. и в първите си четири участия отпада в първи кръг, а в последните три достига до втори. Успее ли да продължи тази тригодишна традиция и отново да запише победа на старта на турнира, то във втори кръг ще срещне световната №7 Сара Ерани.

Водачка в основната схема е Серина Уилямс, която в първи кръг ще се изправи срещу Пенета или Ларшон, а на четвъртфиналите можем да станем свидетели на двубой между американката и една измежду поставените Каролине Возняцки или На Ли. Във втората четвърт на схемата попаднаха тенисистки като Радванска, Квитова и Винъс Уилямс, което означава, че съществува вариант за сестрински сблъсък между Серина и Винъс в двубой от полуфиналите.

Във третата четвърт на схемата жребият събра Шарапова, Кириленко, Иванович, Лисицки и Ерани, а там е и нашата Цвети Пиронкова. Маша ще започне участието си в турнира срещу младата канадка Южени Бушар или квалификантка, в трети кръг може да срещне Кириленко, а на четвъртфиналите сред вариантите са Ерани, Иванович и Лисицки.

В последната четвърт водачка е Виктория Азаренка, която във втори кръг ще се изправи срещу Лора Робсън или Камила Джорджи, а в тази част на схемата са още Скиавоне, Кербер, Янквич, Петрова и Винчи.

Вижте основната схема ТУК!