„Конта спечели, защото игра по-добре днес. Очевидно е, че не се чувстваше добре и аз можех да видя това“, сподели най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова след като загуби от британката Джоана Конта с 1:2 сета във втория кръг на Откритото първенство на САЩ.

„Това, което беше разочароващо за мен, беше паузата след втория сет. Мисля, че срещата беше прекъсната прекалено дълго. Това беше жалко, защото имах инерцията да се върна в мача. Това прекъсване може би спря този импулс“, коментира българката.

В края на втория сет британката колабира на корта и срещата беше прекъсната за повече от 30 минути, за да й бъде оказана медицинска помощ.

„Чувствам се малко неудобно, но направих всичко това, за да се възстановя и да мога да играят отново в петък“, каза британката, която разкри, че е имала подобен проблем преди четири години.

„Чувствах, че температурата на тялото ми се покачва, имах увеличен пулс, не можех да контролирам дишането си, краката му трепереха и затова се свлякох на корта. Тъй като съм го преживяла един път, не започнах да плача. Не знам дали всеки е имал пристъп на паника, но обикновено се случва същото“, добави Джоана Конта.

Тя каза още, че охлаждането с лед е най-доброто решение при подобни проблеми.

Пиронкова заяви, че не иска да се оправдава, но е почувствала, че прекъсването след втория сет е прекъснало нейния импулс. Конта заяви, че посещението в съблекалнята е било необходимо за нея.

„Трябваше да си сменя дрехите. Не съм фен на драмата, но направих най-доброто, което можех. Съперничката ми беше милостива и чувствам, че разбра ситуацията“, допълни британката. /БТА