Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова похвали Григор Димитров за постиженията му на корта. Според Цвети, Гришо скоро ще попадне в най-добрите на световния тенис.

Пловдивчанката, която изнесе открит урок за деца от 7 до 13 години на кортовете на "Софийски тенис клуб" в Борисовата градина, също разкри, че плановете й за тенис-академия вървят отлично, като в момента те са на етап „проектиране“.

„Като че ли малко по-трудно „паля“ на червено, ако мога така да се изразя. Може би ще ми трябват малко повече турнири на тази настилка, за да мога да се подготвя максимално за най-големия турнир „Ролан Гарос“. Следващият ми турнир е в Мадрид, след това в Рим, а след това ще преценя дали седмицата преди „Ролан гарос“д а играя в Страсбург“, сподели Пиронкова.

„Традиционно се готвим в Пловдив. Имаме си кортове под наем. Много добре върви подготовката. Нямам от какво да се оплача. Плановете ми за собствена академия вървят също добре. Вече разполагаме с терена. В момента върви проектирането на самия клуб. Още е рано да се говори за срокове, но мисля, че вървим с добри темпове. Теренът е в Пловдив и се намира около гребната база“, каза още Цвети.

„Разбира се, че отново бих играла с Григор Димитров на двойки. Много ще се радвам отново да играем заедно. Това обаче малко трудно може да се получи, защото всеки си има собствена програма и в момента на никой от двамата микс-двойките не са му приоритет. Това, което прави Григор в момента е наистина уникално не само за българския спорт, но и за България като цяло. Виждам в него едно голямо израстване. Мисля, че има шест или седем играчи, които могат да го победят. С всички други той се справя изключително категорично. Пожелавам му да се развива по този начин и скоро ще влезе в Топ 10“, допълни тенисистката.