Първата ракета на България Цветана Пиронкова победи с 2:1 (6:3. 1:6, 6:1) сета австрийката Тамира Пашек във втория мач от Фед Къп в Израел днес. В първата среща Елица Костова загуби от Патрисия Майер-Ахлайтне, като мачът на двойки ще се окаже решаващ за крайния изход на спора.

Цвети Пиронкова би Пашек, следват решителни двойки

Първият сет бе спечелен с 6:3 от българката, но във втория тотално отстъпи на своята противничка и го загуби с 1:6. Така крайният изход на срещата ще бъде решен от трети сет.

Цвети Пиронкова би Пашек, следват решителни двойки

След като Елица Костова падна от Патрисия Майер – Ахлайтнер с 3:6, 3:6, тази среща определя дали имаме шанс утре да спорим за изкачване във Фед Къп или ще спорим за 5-8 място на Група І на зона Европа/Африка.

Цвети Пиронкова би Пашек, следват решителни двойки

Пиронкова стартира убедително – 2:0 гейма, като затвори първия със ас. Пловдивчанката допусна изравняване, но след това спечели безответни 4 и така взе сета със 6:3. Успехът в първата част бе бурно аплодиран от публиката, а българската и австрийската агитки имат свое съревнование по гръмогласност и подкрепа от трибуните с песни и ръкопляскания.

Втория сет категорично бе за Пашек, като го спечели с 6:1, а Пиронкова взе единствено четвъртия гейм. Така резултатът бе изравнен и третият сет се оказа решителен.

Между втория и третия сет Цветана Пиронкова имаше време да се отърси и да върне своята концентрация, което и помогна да покаже своята игра в заключителния сет. Пловдивчанката подчини австрийката, която успя да вземе само втория гейм (1:1). Полседните разигравания бяха за Пиронкова, Тя спечели пет поредни гейма, взе сета с 6:1, по този начин спечели и мача с 2:1.

Изходът на спора България - Австрия ще спечелят група А на Фед Къп в Ейлат ще се реши в мача на двойки. Цветана пиронкова ще бъде в тандем с Диа Евтимова, а от другата страна на мрежата Пашек ще играе със специалистката на двойки Сандра Клеменшитс.