Един от най-добрите тенисисти в момента Жо-Вилфрид Цонга даде интервю пред онлайн изданието на британския "Метро", в което похвали българския талант Григор Димитров.

Цонга има три победи в трите си мача досега с Димитров, но срещата им от втория кръг на тазгодишния "Уимбълдън" предизвика възхищение във всеки зрител, предвид високото качество на тениса и оспорваната игра. Все пак и там световният номер шест в момента триумфира след 6-7(4), 6-4, 6-4, 7-6(8).

След срещата Цонга обаче поздрави Гришо за усилията и го определи като бъдещ шампион. Последва обаче нова загуба за българина от французина на турнира в Пекин през октомври, и то отново след равностойна игра. В интервюто си за британската медия обаче Цонга определи младия хасковлия като един от най-големите таланти в света в момента.

Отговаряйки на въпроси на читатели на "Метро", финалистът на заключителния турнир в Лондон заяви: "Бъдещите звезди на тениса? Харесвам Григор Димитров, Бърнард Томич и Кей Нишикори".

Цонга отговори и на други интересни въпроси, след които стана ясно, че е можел да стане и футболист, но е решил да избере тениса, съобщава още БГНЕС. Сред хобитата му са риболовът и излизането с приятели в свободното му време. Голямата му цел пък остава титла от Големия шлем.