Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Сесил Каратанчева са уверили организаторите на 18-тия подред турнира за жени „Алианц къп”, че ще играят от 15 до 21 септември 2008 година на кортовете на ТК Левски в Борисовата градина. Интересното е, че наградният фонд на надпреварата скача от 25 000 на 100 000 долара.

„От доста време мислех за увеличаване на наградния фонд. През септември Пиронкова спечели в Бордо 100-хиляден турнир и тогава си казахме защо да не й дадем възможност това да стане и в България. Женският тенис е дал много на страната. Дай Боже, ние да помогнем още българки да влязат в световния елит. Аз лично не знам друго състезание в българския спорт с такъв награден фонд”, каза представителят на спонсорите Димитър Желев.

Организаторите от ТК Левски ще направят всичко възможно със съдействието на Българската федерация да ангажират за главен съдия на турнира Мирослав Братоев - единствения български рефер със златна значка на ITF.

Подобни надпревари в историята на българския тенис са се провеждали единствено през 1988 и 1989 година. Победителката в „Алианц къп” догодина ще вземе 14 880 долара и 70 точки за световната ранглиста, а финалистката - 7936 долара и 50 точки.

Успоредно с надпреварата при жените организаторите предвиждат провеждането на турнири Про-Ам с участието на известни публични личности, както и надпревара за хора в неравностойно положение.