Три, но какви три! Те са националките на България. Те са Цветана Пиронкова, Дия Евтимова и Елица Костова. Не е грешка, Сесил я няма, предпочете кортовете в Америка, пред зала Шима в Будапеща.

Тези три момичета под ръководството на капитанката Дора Рангелова имат сили да преизпълнят плана си – да запазят мястото ни в Група І на зона Европа/Африка за Фед Къп.

След недоразуменията относно вече пълнолетната Каратанчева, нашите отпътуваха за унгарската столица с понижени цели, негласно обаче нахъсани за победи, а и късметът бе на тяхна страна. Още при жребия шансът ни се усмихна и избегнахме суперфаворитите за груповата фаза. След това Цеци и Дия не оставиха никакви шансове на португалските тенисистки. България би Португалия! Браво, поне на тенис да сме по-добри!

Сега предстоят мачовете с Люксембург и Холандия. Пиронкова има сили с Дия да запише победа над ветеранката от Люксембург Ан Кремер, която в момента е 99-а в ранглистата. За Холандия първа ракета е №287 в света Никол Тисен. Водачът в групата ни е без контузената си звезда Михаела Крайчек.

Каквото и да стане – целта е постигната. Но амбицията на младите ни състезателки е повече и те са готови да ни изненадат. А на времето за преизпълнен план се даваха не само похвали.

Националките ни имат шанс да се класират за полуфиналите. Стигане до тази фаза ще е повече от добре, едва ли ще имат шанс за суперсензация – да спечелят турнира и от следващата година да се борят в Световната група.

Прогнозата ни е, че България може да спечели Група А. От поток Б се колебаем между домакина Унгария с №19 в света Агнеш Савай и Швейцария с №15 Пати Шнидер. Беларус с Олга Говорцова (№47) и Татяна Пучек (№96) по всяка вероятност ще оглави Група С, а големият фаворит Сърбия с тандема Ана Иванович и Йелена Янкович едва ли ще се препъне в най-тежката Група D.

България може да е един от победителите и да отиде на полуфиналите, а класиралите се на финала ще се борят в плейоф за място в Световната група.