Българското участие в най-престижния тенис турнир у нас за годината приключи. Десетимата родни тенисисти не успяха да намерят място на полуфиналите на надпреварата с награден фонд 85 хиляди евро в Борисовата градина.

След като още в първия кръг на основната схема Григор Димитров и Тихомир Грозданов бяха елиминирани съответно от Акулата Стив Дарси и Александър Флок, а от осем родни играчи в квалификациите на сингъл по една победа взеха само Ивайло Трайков и Симеон Иванов, тази вечер приключи и българското участие на двойки.

Ивайло Трайков и Васил Младенов бяха надиграни от Ив Алегро (Швейцария) и Хоря Текау (Румъния) във втория кръг със 6:3,6:2 за 62 минути. Двойката ни остана със 17 точки за световната ранглиста и 1090 евро от наградния фонд.

През уикенда на кортовете на Левски в Борисовата градина шоуто на „Загорка къп” ще предостави решителните битки. На полуфиналите на сингъл поставеният под №1 в схемата Иво Минар ще спори за място на финала с играещия за Франция Александър Сидоренко, а белгийската Акула и №2 в схемата Стив Дарси с германеца Флориан Майер. Мачовете започват от 11 часа.

До тази четворка се стигна след като на 1/4-финалите Дарси би седмият Лукаш Росол (Чехия) със 6:4, 6:4, водачът Иво Минар (Чехия) се справи с Андреас Хайдер-Маурер (Австрия) със 7:6 (5), 6:1, немец;ът Флориан Майер отстрани четвъртия Оливие Роскю (Белгия) след 6:4, 6:3 и в последния мач Сидоренко елиминира третия в схемата Роко Каранушич (Хърватия) с 4:6, 7:6 (3), 6:0.