Димитър Кузманов и Декел Бар от Израел победиха Наоми Такеда от Япония и Максим Тихомиров от САЩ С 6:4, 6:4 и се класираха за четвъртфиналите на тенис турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара. Следващите им съперници за топ поставените Туна Алтуна (Турция) и Клаудио Фортуна (Италия), които участват с покани от организаторите.

При дамите две българки постигнаха победи в първия кръг. Диа Евтимова победи Кристина Милетич (Сърбия) със 7:5, 6:3. Така българката, която е поставена под №3, ще се изправи в следващия си мач срещу унгарката Алекса Пирок. Юлия Стаматова постигна успех на старта срещу Нозоми Фуджиока (Япония) с 4:6, 6:3, 6:3. Поставената под №5 тенисистка ще играе в спор за място на четвъртфинала с участващата с „уайлд кард“ китайка Ду Жима.

Александрина Найденова отстъпи на седмата поставена Барбора Стефкова (Чехия) с 2:6, 1:6 в среща от първия кръг на турнира в Бърни (Австралия) с награден фонд 60,000 долара.

Изабелла Шиникова и Валерия Страхова (Украйна) отстъпиха на рускините Вероника Кудерметова и Ксения Ликина със 7:6(5), 2:6, 3:10 в среща от осминафиналите на двойки на WTA турнира в Санкт Петербург (Русия). /БГНЕС