Още трима български тенисисти прескочиха първия кръг на Zagorka Tennis Cup в Пловдив. За осминафиналната фаза на турнира днес се класираха Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Тодор Енев.

Пред собствена публика на централния корт в ТК „Локомотив” Кузманов се наложи над Георге Белафутас от Гърция с 2:0 сета. Младата надежда на България бе с класа над съперника си и заслужено намери място сред най-добрите 16 след 6:3, 6:2.

Финалистът от Варна Тихомир Грозданов пък обърна с 2:1 сета руснака Иля Лебедев. В първата част Грозданов имаше затруднения и загуби с 3:6, но в следващите два сета показа концентрация и стигна до победата след 6:1, 6:1.

Другият пловдивчанин Тодор Енев също продължава във втори кръг, след като надви с 6:4, 6:1 белорусина Егор Герасимов.

Петър Трендафилов отпадна от надпреварата, въпреки че изигра равностоен двубой срещу квалификанта Илие Джиурджиу. Срещата завърши с победа за румънеца 7:5, 4:6, 6:4.

Така след изиграването на всички двубои от първия кръг на основната схема, общо петима българи ще представят страната ни в осминафиналите на Zagorka Tennis Cup в Пловдив, след като за тази фаза вече се класираха Валентин Димов и Александър Лазов.