Игралият за България за Купа "Дейвис" Цветан Михов се превърна в легенда на Университета в Южна Каролина, след като заслужи най-високото звание в колежанския тенис All American за победите си в индивидуалния заключителен турнир на първенството NCAA.

Софиянецът е първият с такова постижение за университета от 2003 година. "През миналата година направих трансфер в сегашния ми отбор в Южна Каролина, който по онова време беше едва 48-и в класацията", разказва Михов. "Заех позицията на първа ракета и за кратко време направих много позитивни промени, които помогнаха на нашия състав да завърши сезона в края на май под №18. Няколко месеца след пристигането ми бях избран за капитан. Такова признание се получава много рядко в колежанския тенис в Съединените щати. Това допълнително ме мотивира. Самият аз записах няколко убедителни победи над тенисисти от Топ 10 на класацията, което ми даде шанс да участвам в заключителния турнир на най-добрите, защото бях №31 на сингъл и 18-и на двойки. Основната ми цел беше титлата All American, за което трябва да запиша поне две победи".

В първия кръг Цветан Михов трябва да играе с втория поставен в схемата Алекс Домеян, който се готви за професионална кариера след завършване на университета. Българинът предизвиква сензация, като печели срещу фаворита с 6-4, 3-6, 6-2. Във втория кръг националът побеждава тенисист с титли от фючърси с 6-3, 6-3 и така става All American. /БГНЕС