Алекс Донски не спира с добрите си изяви на турнира за мъже по тенис в Монтобан (Франция) с награден фонд от 25 хиляди долара. Българският талант се класира за четвъртфиналите, след като разказа играта на скандалния французин Максим Хаму с 6:3, 6:4.

Максим Хаму бе изхвърлен от "Ролан Гарос" през 2017 година заради...целувка. Френският тенисист налетя на журналистка на телевизия Евроспорт и това предизвика реакцията на организаторите, съобщи местната федерация ФФТ.
Камерите уловиха съвсем ясно действията на Хаму, който целуна журналистката Мали Томас, а когато тя направи засрамена гримаса и опита да го отблъсне, той повтори целувката.

Припомняме, че за същото деяние боксьорът Кубрат Пулев сърба попарата на американската журналистка Джени Суши.

През целия  мач  Хаму се държа изключително предизвикателно и често псуваше на френски. Това му донесе две наказания от съдията на стола. Провокативното му поведение не успя да повлияе на Донски, който реагира хладнокръвно и се справи за час и 20 минути с именития си съперник.

"Отвратителното поведение на Хаму не ми повлия. Останах концентриран и  играх стабилно. Посвещавам победата на моите близки и моя мениджър Ивайло Крачунов. Благодаря специално и на агенция БЛИЦ за подкрепата", заяви Донски, който на четвъртфиналите ще играе срещу друг французин - Жил Окала. До момента нашият талант изработи 10 точки за световната ранглиста, където продължава прогресът му.  

По-късно днес Донски и Кристиан Там от Естония ще играят на четвъртфинал в турнира по двойки срещу вторите поставени французи Думбия и Ребул.