България загуби от Люксембург срещата си от втория ден на ФЕД Къп в Израел с 0-2 победи. Цветана Пиронкова отстъпи с 0-2 сета (4:6, 4:6) на първата ракета на Люксембург Манди Минела.

Пред скромна българска агитка в Ейлат, пловдивчанката бе подкрепяна с надеждата да спечели срещата, след като Диа Евтимова загуби от Ан Кремер.

Цветана Пиронкова обаче получи болки в китката на дясната ръка, и минути преди двубоя й бе оказана медицинска помощ, вследствие на която китката бе превързана, а лявото й бедро - пристегнато.

Миналата година Цвети загуби на US Open от стоящата 134 места по-надолу в ранглистата Минела с 4:6, 0:6.

Първият сет започна с гейм за България след спечелен сервис на Пиронкова, но впоследствие тя го загуби с 4:6. Цвети допусна четири поредни гейма в полза на Минела, след което успя да вземе сервирането на своята съперничка на нула, стигна до гейм пасив при 4:5, но първата ракета на Люксембург затвори сета с 6:4.

Вторият сет стартира успешно за Минела, която поведе с 2:0, но Цвети успя да вземе следващите три гейма, за да обърне до 3:2. Минела отново изравни до 3:3, но Пиронкова пак поведе с 4:3. Съперничката й обаче успя да се наложи в следващите три гейма, çа да затвори сета с 4:6, въпреки че от българския щаб протестираха срещу част от отсъжданията на рефера на стола.

Предстои мач на двойки Пиронкова/Малеева срещу Кремер/Клодин Шоу, но той е без значение за изхода на двубоя с Люксембург.

Утре България играе с Израел.