България ще срещне съставите на Грузия и Албания в група III на зона "Европа" на турнира за турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис. Това определи тегленият днес жребий.

Надпреварата ще се играе от 2 до 5 май на червените кортове в Българския национален тенис център "Карлсберг" в София. В турнира се включват 13 отбора, разделени в четири групи. Победителите в групите се класират за плейофите за промоция в група II на Зона Европа/Африка през 2013 година.

Капитанът Огнян Илиев ще разчита на Григор Димитров, Тодор Енев, Димитър Кузманов и Петър Трандафилов.

България попадна в група "Б" като втори поставен отбор в турнира и ако спечели първото място ще играе в решителния бараж срещу победителя от група "С", в която са отборите на Черна гора, Армения и Македония.

Първият мач на нашите е утре от 11.00 часа срещу Албания.

На жребия днес присъстваха президентът на  международната федерация Франческо Ричи Бити, президентът Тенис  Европа Жак Дюпре и главният съдия Енрик Молина в обновения БНТЦ  "Карлсберг" в София.

"Искам да поздравя Българската федерация по тенис за това  прекрасно съоръжение. Обновеният тенис център предоставя отлични условия за провеждането на срещите от купа "Дейвис", заяви след жребия Ричи Бити.

"Искам специално да благодаря на БФТ организирането на  турнира и за гостоприемството. Пожелавам успех на всички  състезатели и отбори", допълни той.