Двама дебютанти – Димитър Кутровски и Димитър Кузманов ще излязат за България срещу Беларус, заедно с Тодор Енев и Валентин Димов в срещата от първия кръг на втора група на Евро-Африканска зона на купа „Дейвис”. Тенисистите ни пътуват в понеделник за мачовете, който ще се проведат в Минск между 4-ти и 6-ти март. От българската федерация пък изразиха надежда, че лятото домакинките срещи на България от турнира ще се играят на кортовете на новия Национален тенис център в София.

„Предстои ни трудна среща. Знаете, че в момента сме без нашия лидер Григор Димитров. Той каза, че ще се присъедини по-късно в следващите фази. Лагерът преминава при една много добра атмосфера. Момчетата тренират сериозно. Да, Беларус е фаворит. Макс Мирни и в момента е един от най-добрите играчи на двойки. Първата ракета е с класиране около 203-то място”, коментира капитанът на тима ни за купа „Дейвис” Огнян Илиев.

„Те наистина са фаворити. Но ние ще се помъчим с нашия дух да се справим. Може да има отпускане от тяхна страна, защото ние сме с двама дебютанти. Ние тази среща не сме я жертвали, не сме я отписали. Двойките са две и в зависимост от това, което се случи в първия ден, ще решим кой да пуснем. Двойката е най-малкият ни шанс според мен, след като Мирни е в отбора. Залагаме на синглите”, сподели още Илиев.