Главният изпълнителен директор на WTA и председател на Борда на директорите на асоциацията Стейси Аластър и президентът на БФТенис Стефан Цветков сложиха подписите си върху официалния договор, с който България се приема за домакин на турнира на шампионките на WTA за период от три години от 2012-та до 2014-та. На церемонията присъстваха министър председателят на България Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и първата ни ракета Цветана Пиронкова.



“Това е едно от най-големите събития в света на тениса. Искам да благодаря на премиера и на всички свързани с построяването на тази чудесна зала. Това е едно съоръжение, с което сме горди и което доста улесни нашата кандидатура. Надяваме се да направим тази проява много успешна в световен мащаб", заяви Стефан Цветков.

След като първо бе разведена от Цветков и Нейков в Арена Армеец и преди да направи тур из съоръжението и с Бойко Борисов, Стейси Аластър с удоволствие сподели: "Развълнувана съм да съм тук в София, и в тази зала от световна класа. Много е трудно да се влезе в календара на WTA. Когато говорих с Пиронкова тя изрази своята изненада и възкликна, че дори не може да повярва, че България е домакин на това събитие. Когато разгледахме кандидатурата на София и имайки предвид подкрепата на премиера и на правителството, това фантастично съоръжение, ние знаехме, че това е мястото, на което ще се проведе турнирът. Тази проява освен че предлага високо ниво на тенис и ще е добра реклама за България, ще бъде мотивираща за едни бъдещи шампиони като Цветана Пиронкова. WTA ще бъде един бъдещ партньор на България".

Шефката на WTA пък зарадва приятно и Бойко Борисов като му подари специална ракета, за да продължава да бие на корта, ала Мария Шарапова. При тура из цялата зала премиерът спря пред снимка на Цвети Пиронкова и пожела да се снима със самата ни тенисистка.

От финансова гледна точка Симеон Дянков поясни: "Парите са осигурени за тези три години. Надявам се това да е само началото и оттук-нататък България да стане едно от основните средища на този спорт, не само при жените, където имаме постижения в миналото и в настоящето, а съм убеден, че с това съоръжение и при мъжете ще постигнем успехи".