България поведе с 1:0 победи на Латвия за Фед Къп след успех на третата ни ракета Диа Евтимова над Ирина Кузмина с 2:1 сета (5:7, 6:3, 6:3). Двубоят е за запазване мястото в група 1 на зона Европа/Африка. Твърде вероятно е Цветана Пиронкова днес да пропусна срещите заради разстежение в дясното бедро. Ако обаче играе то ще бъде на двойки с Маги Малеева.

На другия мач на сингъл страната ни, за която трета поредна година играе плейоф за оставане, ще бъде представяна от Елица Костова.

Големият шок на Фед Къп в Израел е отпадането от първа група на световната номер едно Карлолине Вожнячки, след като Дания загуби от Гърция с 1:2 победи. Битите от нас полякини не успяха да се изкачат в тора световна група, след като загубиха от Беларус.

В първия сет 246 в света Диа Евтимова започна с пасив от 0:2 гейма и изравни за 3:3, след което успя да обърне за 4:3 и 5:3. При първата си възможност да вземе сета, българката не успя да се възползва. След като изпусна своя сетбол се разконцентрира и позволи 1064-ата в световното подреждане Кузмина да спечели сета със 7:5.

Българката имаше нужда в първите три гейма на втория сет да възвърне увереността и силите си, ограничи грешките си, разконцентрира и натисна латвийката, което се оказа особено успешно и след като изравни за 2:2, поведе с 5:2 и взе сета с 6:3.

Подобно на втория сет, третата ни ракета продължи да играе агресивно и успя да вземе частта с 6:3, а с това и мача. Така България поведе с 1:0 победи на Латвия.