България победи Холандия за Фед къп в израелския курорт Ейлат. След като Дия Евтимова взе първия успех на сингъл, във втория Цветана Пиронкова нямаше проблеми с Аранча Рус в мача на първите ракети с 6:1 и 6:2. Така след 2:0 победи нашите тенис националки записаха победа в първия състезателен ден от І група на зона Европа/Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени.

Това бе и частичен реванш за тима ни с капитан Дора Рангелова, след като в предишните издания на Фед Къп именно в Ейлат загубихме от холандките с 1:2 победи. Сега основната цел на националките ни е да запазят мястото на страната ни в групата на турнира, а при повече шанс и да се борят за плейоф за влизане в Световна група.

България победи и си върна на Холандия в Ейлат

източник: снимки: БФ Тенис

Пиронкова поведе с 5:0 гейма срещу Рус, но затвори сета при 6:1. След пробив и в началото на втория, Цвети постигна нов брейк за 5:2, а и взе мача веднага със 6:2.

Така срещата на двойки вече не е от значение и ще има повече тренировъчен характер. Дора Рангелова избра в нея да играят в тандем Елица Костова и Изабелла Шиникова.

Утре България играе срещу Люксембург, а в събота срещу Словения.

България победи и си върна на Холандия в Ейлат

източник: снимки: БФ Тенис