България победи и Люксембург за Фед Къп`2013 в Израел. Националните ни тенисистки наиграха съперничките си днес с 2:0 победи във втория мач от група Д на І група на зона Европа/Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени в Ейлат. Това бе и реванш за загубата с 1:2 победи преди две години на същите кортове.

В първия мач тази сутрин на сингъл Елица Костова отнесе със 6:1, 6:3 Лаура Корея за малко повече от час игра. Капитанът на Люксембург прецени да не заложи на втората си ракета, а вместо това на корта излезе 17-ходишната Корея, която дори няма класиране в ранглистата.

Във втория сингъл Цвети Пиронкова надигра първата ракета на Люксембург – 37-годишната Ан Кремер, която в момента се намира под номер 682 в ранглистата. Цвети взе мача със 6:1, 6:4.

Така срещата на двойки вече е от тренировъчен характер и вероятно за България тандемът ще бъде Дия Евтимова и Изабелла Шиникова.

С тези две победи над Холандия и Люксембург, момичетата на Дора Рангелова имат големи шансове за класиране на първо място в групата, а това ги праща на мач със спечелилия група Б (Великобритания, Унгария, Португалия, Босна и Херцеговина) за плейоф за влизане в Световна група. Утре сутринта България ще играе срещу Словения, в чийто състав са Андрея Клепач (№610), Тяса Сримпф (№726) и Тина Руперт (без класиране).