Българинът с най-предно класиране в световната ранглиста по тенис при мъжете Григор Димитров няма да вземе участие в предстоящия мач срещу Латвия за Купа Дейвис през месец юли.

18-годишният талант лично обяви това в писмо до родната федерация по тенис и мотивира решението си с натоварената програма и важните турнири, в които трябва да вземе участие през този период.

В писмото на Гришо се казва:

"Приятели на тениса,

С това писмо искам да обявя решението си да не взема участие в предстоящия мач на България за Купа "Дейвис" на 10, 11 и 12 юли. През този период на годината ми предстоят важни турнири, които могат да бъдат от голямо значение за моята кариера. Аз и екипът ми имаме изцяло дългосрочен подход при взимането на решения, свързани с развитието ми. Стараем се всичко да бъде напълно професионално. Да играя за България за Купа "Дейвис" винаги е било цел, но може би сега е по-важно от всякога да жертваме възможни краткосрочни успехи за по-големи цели. Така се надявам в бъдеще да имам още по-голям принос към отбора и Българския тенис. Благодаря на съотборниците ми и капитана на отбора за разбирането.

Григор Димитров, Нотингам (Англия)".