Освен с успехите в последните месеци, българският тенис може да се похвали и с иноватилни проекти. Гонг научи за уникалния проект „Click and Play!”, който наподобява на фейсбук за играещите любители на тениса. Това е лесна възможност по интернет хората да намират лесно подходящи тенис-партньори, да участват в състезания и да играят повече, в удобно за тях време. И новативните функции онлайн резервации на корт и треньор, „предизвикателства“ и „намери партньор“, статистиката за изиграни и предстоящи срещи, която дава интерактивният профил на потребителите ще направят това възможно. Така лесно любителите могат да открият и да се организират за мач с партньор на желаното от тях ниво, в удобно време само с няколко „кликвания“ на мишката.

Пред Гонг авторите на продукта clickandplay.bg, от тенис клуб „Про Спорт“ и иновативната уеб компания „MTRDesign“ се похвалиха: „Сайтът ни е създаден специално за любителите на тениса, тенис клубовете и тенис треньорите. Целта ни, благодарение на технологичното удобство, което предоставяме на практикуващите тенис, е 70-80% от играещите в цялата страна да създадат свои профили и да използват системата ни ежедневно. До момента преди официалното пускане на специализирания сайт, организацията по любителската верига се провежда на tcprosport.bg, имаме около 500 регистрирани потребители от София, които използват системата ни ежедневно. През изминалия зимен тенис сезон 2012-2013 организираната от нас „Интерактивна тенис лига Баболат“ се утвърди като лидер в юбителския тенис в София, с изиграни повече от 500 мача в 15 турнира и над 200 участника. Благодарение на интерактивния сайт ние успяхме да променим представата на любителите за тенис състезание. Нашето проучване показва, че участниците имат желание да се включат и в следващия сезон”.

clickandplay.bg ще стартира до 10-тина дни, а създателите му не спират до тук. Научихме, че този месец те стартират най-мащабната любителска тенис лига в историята на българския тенис, с над 25 турнира за цялата страна (София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Плевен). Ще бъдат излъчени регионални победители, а в накрая на лятото след „Мастърс турнир“ ще бъде обявен и Национален любителски тенис шампион. Организацията на турнирите е революционна, благодарение на интерактивните - схема, записване, теглене на жребий.