Четвъртата ракета на България на Фед Къп в Будапеща Борислава Ботушарова се представи повече от достойно при дебюта си. 469-тата в света състезателка от Пазарджик се изправи срещу 151-вата в ранглистата Александра Саснович, но отстъпи с 0:2 сета (1:6, 3:6) на централния корт в СИМА Конгресен център в първата среща България – Беларус от третия ни състезателен ден. Двубоят е без значение за класирането в Група Д, след двете ни загуби с по 1:2 победи от Португалия и Турция. Утре тимът ни ще играе с Люксембург за оставане в първа група на зона Европа-Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени.

След нервното си начало и загубения с 1:6 първи сет срещу повече от 300места по-предно класираната си съперничка, Ботушарона напра ранен пробив поведе с 3:1 гейма във втория сет. След доста оспорвани разигравания позволи на Саснович да изравни и направи обрат до 3:6.

„Започнах нервно мача. Разочарована съм защото можех и повече. Много съм горда, че съм в националния отбор. Мечтаех да играя за България”, сподели след дебюта си 36-тата в историята ни тенисистка за Фед къп.

Втората среща от двубоя България – Беларус е между Виктория Томова (№405) и Олга Говорцова (№98).