Българската федерация по тенис усърдно води преговори догодина страната ни и по-специално София да е домакин на турнир от веригата на WTA (Женската тенис асоциация). Това сподели пред Гонг президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

„Не бих искал да издавам подробности. Само ще кажа, че работим максимално интензивно в тази посока. Знаете колко е трудно. Надявам се, че догодина София ще бъде домакин на такава световна проява”, допълни вицепрезидентът на БОК, след като той вчера бе категорично преизбран за член на Управителния съвет на Тенис Европа.

„България има сериозен шанс за добро представяне и може би медал от Летните олимпийски игри в Лондон догодина! Надявам се освен Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще имаме още един представител! Но дори да са само те двамата, имаме шансове”, сподели Стефан Цветков.

Тази сутрин БФТенис поднови договора си за още една година с един от спонсорите си. Средствата в контракта за увеличени, а от мобилния оператор зарадваха както Цветков, така и шампионите от Държавното ни първенство Джулия Терзийска и Серафим Грозев с електронни устройства за четене на книги. От федерацията пък изненадаха изпълнителния директор на спонсора си с екип на България за Купа Дейвис.


Ето още какво каза пред Гонг Стефан Цветков:



„Д сега се справяхме, дано и тази година го направим. Това е най-важната година. Със стартирането и на националния тенис-център, отговорностите станаха много, координацията и работата на офиса стана голяма. Работим и по проекта за турнир от WTA. предизвикателството е голямо, но тази година ще бъде решаваща. А предстоят и Летни олимпийски игри. В олимпийското движение, тенисът е едно от водещите състезания, така че се надявам освен Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще имаме още един представител! Но дори да са само те двамата, България има сериозен шанс за добро представяне и може би медал.”

„Благодарим за възможността да има тенис-център в България. От една страна предизвикателството е в управлението, там трябва да има баланс между високо спортно майсторство и комерсиалност. Има инвестиции и финансови задължения. В спортната част съм уверен в Орлин Станойчев и хората посочени от него, които ще работят, че ще се справят! Трябва време, не може да стане веднага. Стъпките, които ще се направят тази година ще са решаващи за функционирането и успешното експлоатиране на центъра.”

„Много се радвам за моя приятел Боби Михайлов и приемането му в Изпълкома на УЕФА, успях да го поздравя. Хубаво е да имаме такива посланици на България в световните и европейски структури. При мен преизбирането ми в Борда на директорите на Тенис Европа стана изненадващо лесно. Надявам се да е било във връзка с работата ми в Комисията за професионален тенис през последните три години и за това, че българският тенис се утвърждава в световен мащаб. Пожелавам на всички от водещите наши спортове да пробият в структурите. Това е изключителна дипломация и имидж за държавата.”

„Нормално е да има спадове в представянето на водещите ни тенисисти и Пиронкова. Ние обаче знаем какъв боец е Цвети. Сигурен съм, че с баща си ще направят нужните изводи и така ще подреди участия и подготовка, за да има добри резултати. Григор Димитров върви много добре - 70 място в света за толкова кратко време. От това не може да не сме доволни!”

„Този договор е продължение на работата ни от миналата година. За наша радост „Мтел” увеличи в цифри подкрепата си за тениса. Надявам се да продължат дългосрочната си политика да се обвързват и да бъде едно съжителство с техните партньори. Уверен съм, че с тяхната подкрепа и с успехите, популярността на тениса ще се затвърждава. В момента финализираме преговорите с друг от спонсорите на федерацията. Водим разговори и с други фирми. В тези тежки времена има интерес към тениса, но ние трябва да сме внимателни, маркетинг-политиката ни да е еднаква съм всичките ни спонсори. Трябва да внимаваме и да няма прекалено струпване на спонсори и така да се губи продукта, който се предлага на тях”.