Премиерът на България Бойко Борисов и старши треньорът на Литекс Любослав Пенев спечелиха за трети път тенис турнира "Труд Мастърс”.

Звездната двойка надигра на финала на турнира, който се провежда в зала "София", спортния журналист от БНТ Сашо Йовков и бившия футболист на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла с 12-10 гейма в изключително оспорван двубой.

На полуфиналите Борисов и Пенев надиграха в интересен мач президента на Локомотив София Николай Гигов и бизнесмена Николай Божинов с 9-4 гейма. По време на двубоя дори прехвърчаха искри на корта, след като премиерът и Любо Пенев се оплакаха, че Николай Гигов не ги изчаква да се подготвят, преди да изпълни втори сервис. В крайна сметка страстите останаха на корта и четиримата се поздравиха след края на двубоя.

На трибуните в зала "София" бяха носителят на "Златната топка" Христо Стоичков, кметът на Сливен Йордан Лечков, бившите футболни национали Гошо Гинчев и Росен Кирилов, бившият волейболист Любо Ганев и изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев, Живко Вангелов, Михайл Йончев.

За най-агресивен играч журито определи мениджъра Лъчезар Танев, който получи рогата от най-известния български футболист Христо Стоичков. Трофеят е отстрелян в ловното стопанство в Етрополе лично от Камата. За най-атрактивен състезател на корта бе определен Николай Гигов. Той взе кафе машина. За спортсмен номер 1 бе отличен кметът на Сливен Йордан Лечков. Лечков отправи предизвикателство към първите 8 в класирането да гостуват под Сините камани през юни догодина.

Специалният приз за мъжка игра отнесе Бойко Борисов.

Купата, копие на трофея от Шампионската лига бе връчена на победителите от председателя на БОК Стефка Костадинов и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.