Българинът Борис Попов се класира за финала на международния турнир по тенис "Изида къп" за момчета и момичета до 12 години. В полуфинален мач днес Попов обърна сънадорника си Десислав Георгиев с 4:6, 6:2, 6:2. В спор за титлата в 10.00 часа в неделя той ще излезе на централния корт срещу Леонид Шейнгезихт от Русия, който днес разгроми българина Симон-Антъни Иванов с 6:1, 6:0 в другия полуфинал.

"Полуфиналът днес започна трудно за мен. Отсреща имах силен противник, който е добре подготвен. Преди година двамата отново играхме, но тогава загубих. В първия сет днес допуснах много грешки. Успях да се мобилизирам за втората част, концентрирах се и внимателно слушах какви съвети ми дава треньорът ми. Доволен съм от победата, защото тя ме изстреля към най-големия ми успех до момента - финал в международен турнир за състезатели до 12 години", заяви Борис Попов.

"Успехът е още по-специален за мен, тъй като го постигам в родния град на треньора ми Пресиян Коев и на кортовете на прекрасния тенис комплекс "Изида". Тук е толкова хубаво, че не ми се тръгва. Радвам се, че успях да победя и да остана до последния ден на турнира", допълни той.

Попов в момента е номер 7 в националната ранглиста до 12 години, като до края на сезона той си поставя за цел едно от първите две места в България.