Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Европейската тенис асоциация и вицепрезидент на Международната федерация по тенис Жак Дюпре.

”Успехите на българския тенис не са малко, но този спорт трябва да се развие и да премине на по-високо ниво. Изграждането на тенис кортове е стъпка в тази посока”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с президента на Европейската тенис асоциация и вицепрезидент на Международната федерация (ITF) Дюпре.

„България е приятелска страна за Франция и ние сме готови да сътрудничим по всякакъв начин на ниво спорт”, заяви от своя страна Дюпре. Той изтъкна пред министър-председателя желанието за партньорство при изграждането на Национален тенис център, за построяването на който е необходимо да бъде намерен подходящ терен.

Премиерът Борисов пое ангажимент да бъде проучена възможността за предоставяне на място на Българската федерация по тенис от страна на държавата. По време на срещата двамата обсъдиха необходимостта от подпомагане развитието на младите таланти у нас. Министър-председателят прие поканата да стане патрон на празниците по повод 80-годишнината на Българската федерация по тенис през 2010 г. и обеща съдействие при организирането на Международен женски тенис турнир в България. По време на срещата беше решено да бъде организиран Ден на България в рамките на турнира „Ролан Гарос”в Париж в края на м. май 2010 г.

Премиерът Борисов получи като подарък от френския си гост специален приз, който се връчва само на европейски шампиони и на хора с особени заслуги към спорта, и фланелка с автограф от Новак Джокович, който преди броени дни спечели титлата от „Мастърс” турнира в Париж. На срещата присъстваха и членове на ръководството на Българската федерация по тенис.