“Тенис турнир за дипломати и приятели" ще се проведе през този уикенд в София.Състезанието е по инициатива на посланиците на Федерална република Германия и Словакия у нас, както и на Министерство на външните работи , а патрон е министър-председателят г-н Бойко Борисов. Организаторите на турнира са Министерството на външните работи и Българска федерация по тенис.

Събитието е част от проявите по случай 80-годишния юбилей от основаването на федерацията. Турнирът на25 и 26 септември ще се проведе на кортовете на Дипломатическия клуб "Глория Палас"в Горна баня. Според предварителните заявки в състезанието ще участват посланиците на Федерална република Германия - Матиас Хьопфнер, на Словакия - Карол Мистрик, дипломати от посолствата на страни като Федерална република Германия, Словакия, Индонезия, Република Корея и Ирландия, Япония, Русия и др. ; депутати от българския парламент,служители в Министерството на външните работи.

Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи като ще има турнири по единично и на двойки. Срещите ще започнат в събота, 25 септември, от 10.00 ч., финалите ще са в неделя , 26.09. По време на турнира по инициатива на БФТ ще бъде представена изложба на съвременни български художници, вдъхновени от темата "Тенисът - общуване в хармония".След приключване на турнира Българска федерация по тенис ще отбележи 80-годишнината си и с коктейл за всички участници, официални гости на турнира и журналисти.