Вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Огнян Илиев не скри пред Гонг възторга си от играта на Григор Димитров срещу Рафаел Надал.

Българският талант показа хубав тенис и сериозен потенциал, като измъчи световния номер 1 във втория кръг на силния турнир в Ротердам, Холандия. Димитров отстъпи с 1-2 сета – 5:7, 6:3, 2:6, но вложи всичките сили и опит на своите 17 години срещу шампиона от Australian Open.

„Григор имаше своите шансове дори и да победи. Малко еретично звучи, но това бяха реалностите в мача, особено след като както водеше в първия сет, а в третия сет имаше шанс да пробие. Страхотен мач! В началото очаквах да се представи достойно, а той показа, че е и голям играч, който се държеше така на корта, и не можеше да се разбере кой е номер едно. Той търсеше развоя на играта, твореше точки, направи много красиви изпълнения, а не се отбраняваше”, сподели капитанът на България за Купа Дейвис.

„При мъжете, това е един от най-силните му мачове, защото историята му е много кратка при тях. Смятам, че ще стане топ играч”, категоричен бе главният треньор на ТК „Черно море Елит” (Варна), където състезател е Григор Димитров.

„В този мач, той можеше в първия сервис да направи малко повече точки. Обикновено процентите му са 70%, а в този мач бяха около 50%. В нито един от ударите той не отстъпваше, направи много разигравания. При тази настилка, при тази сила на игра, няма как да не ти се схване крака. Аз съм приятно изненадан, не очаквах толкова силна игра. Той е израснал твърде много, много постоянна игра показа, както и концентрация. Такъв дух… да не ти пука през цялото време и да играеш твоята игра. Това трябва да се отчете”, завърши Огнян Илиев.